عناصر یک رابطه سالم
توجه به دو نکته ضروری و مهم است:
۱-انتخاب فرد مناسب
۲-تلاش دوجانبه برای رشد رابطه
عوامل هشیار و ناهشیار زیادی در جذب شدن ما به فردی خاص تاثیرگذارن و اگاهی از این موارد به ما کمک میکنه، بتونیم انتخابهای اشتباه رو در وهله اول کنار بذاریم. چرا که اگر آدم اشتباهی رو انتخاب کنیم، تلاش برای ایجاد رابطه ای سالم فایده ای نداره.
خودشناسی و خودآگاهی ما نقش به سزایی هم در انتخاب و هم ایجاد رابطه ای سالم داره ، چرا که روان ما به طور ناهشیار تمایل داره، زخمهای دوران گذشته رو در اینجا و اکنونِ بزرگسالی تکرار کنه.
برای ایجاد و رشد رابطه عاطفی سالم ما نیاز داریم از خودمون دور نباشیم، خودمون رو بشناسیم، درونمون رو کشف کنیم، بر بخشهای تیره و تاریک اون نور بتابانیم و زخمها رو مرهم نهیم. برای داشتن رابطه عاطفی سالم، نیاز داریم در تنهایی مون شاد باشیم و از اون لذت ببریم. نیاز داریم خودمون رو آنگونه که هستیم، ببینیم و پذیرا باشیم. با بخشهای تیره و روشنمون در صلح باشیم….
برای شروع یک رابطه، نیازی به هیجان شدید نداریم، حد متوسطی از هیجان و احساس و علاقه و نیاز به زمان و تعامل و شناخت…
اگر انتخاب ما، انتخاب مناسبی باشه، نیاز داریم طرف مقابلمون رو هم همانگونه که هست ببینیم، با ضعف ها و قوت هاش، بدون آنکه بخوایم تغییرش بدیم.
برای داشتن رابطه عاطفی سالم، دو طرف نیاز دارن، خودشون رو بشناسن، دیگری رو بلد باشن و به جای نمک پاشیدن به زخمهای هم، زخمها رو مرهم نهند. در این میان موجود جدیدی شکل میگیره و رشد میکنه ، به اسم رابطه…
که دو طرف سهم دارن، مسئول مراقبت و رسیدگی و رشد اون باشن.
متاسفانه نه در مدرسه و نه در دانشگاه و نه در هیچ دوره ای از زندگی مهارتهای داشتن رابطه عاطفی سالم به ما آموزش داده نمیشه و در نهایت در سنین جوانی و بزرگسالی اغلب با ازمون و خطا و اشتباه در انتخاب و رابطه پیش میریم.